Vőfély

Régi szokás, hogy a lakodalmat  vőfély vezényli le, aki lehet egy rokon is de ma már hivatásos vőfélyek magabiztosan, sokéves tapasztalattal oldják meg a nagy feladatot, amely igen sokrétű.  Kikéri a menyasszonyt, szórakoztatja a násznépet a vacsora alatt és után, koordinálja a menyasszonytáncot és minden más eseményt. Ma már egyre több család modern vőfélyt, ceremóniamestert fogad fel, aki nem hagyományos versekkel rigmusokkal szórakoztatja a násznépet hanem a modern szórakoztatóipar eszközeit használja.

Rangsor Beállítása Betűrendes Dátum Kattintások Rang    Növekvő | Csökkenő

 

Hogy melyik is számunkra az ideális? Nos ezt könnyű szerrel eldönthetitek, ha a családi kupaktanács megvitatta, hogy hol és milyen stílusú lagzit csaptok. A vidéki, falusi lakodalom elengedhetetlen kelléke a vőfély, hiszen ő adja a keretet az eseményeknek. Mivel a szokásokat jól ismeri a menyasszony , a vőlegény illetve az örömszülők szócsövévé válik, hiszen a legtöbbünknek nehezére esik sok ember előtt beszélni, hát még ilyen megható pillanatokban mint az esküvői. Ha nagyvárosi, parti jellegű a lagzi jobban illik hozzá a ceremóniamester, aki ugyan úgy kézben tartja az eseményeket, mint a vőfély de a hagyományos rigmusok, versek helyett humoros, szórakoztató összekötő szöveggel teszi teljessé a lagzi hangulatát. Mindegy, hogy a vőfélyek vagy a ceremóniamesterek között mazsolázunk a bőséges választékból biztosan meg fogjuk találni a nekünk valót.

Cikkek
Lakodalom van a mi utcánkba...

A lakodalom a magyar értelmező kéziszótár szerint „a házasságkötés szokásköréneklegfontosabb eseménysorozata, amelynek keretében maga a házasságkötés megtörténik." 

Az átlagember számára sokkal egyszerűbben megfogalmazható: eszem-iszom mulatozás, tánc, néhány tradíció közé ékelve. A vendégek számára legalábbis.

Fejlődés az esküvői szolgáltatásban

 Pár év alatt mekkorát változott a világ és mennyire változnak a lakodalmas szolgáltatók is!

Játékos a násznép?

Játékos a násznép?Bár vannak asszonyok akik nem szívesen pattannak egy harmincéves suhanc hátára hogy az”Szeretem az anyósom”-at kiabálva körbenyargaljon vele a bálteremben, léteznek ízléses esküvői játékok amin még a „szenvedő alanyok” is jót fognak mosolyogni.

Vőfély vagy ceremóniamester?

Vőfély vagy ceremóniamester?A vőfélykeresés nem egyszerű feladat.

Tekintve, hogy a lakodalom egyszeri és megismételhetetlen esemény OTT és AKKOR kell mindennek tökéletesnek lennie. Aranyszabály: gondos tervezés, felelősség, tudatosság és időben elkezdeni a keresést, mert az igazán profik akár egy évvel előbbi időpontokra is le vannak már foglalva.

Esküvői szokások, hagyományok

Az igazi nagy lagziban nemcsak gyűrűváltás és csokordobálás van, hanem rizs- és rózsaszirom-szórás, menyasszonytánc, cseréptörés, küszöbön átemelés is. Anélkül, hogy az ifjú pár tudná, mi mire jó, mit szimbolizál, mi ellen próbál hatni. Íme, egy - közel sem teljes - esküvői babonaszótár

 

Kiemelt Partnereink
Szolgáltatót Keres?
 
Hírlevél

Az email címed:

Delivered by FeedBurner


Hirdetések